• Regulamin boiska szkolnego

• REGULAMIN

KORZYSTANIA Z OBIEKTÓW SPORTOWYCH PRZY

SZKOLE PODSTAWOWEJ NR 2 W BUKOWNIE

1. OBIEKTY SPORTOWE PRZEZNACZONE SĄ PRZEDE WSZYSTKIM DLA UCZNIÓW SZKÓŁ.
          2. OPIEKĘ NAD UCZNIAMI PODCZAS ZAJĘĆ SPORTOWYCH SPRAWUJĄ  NAUCZYCIELE.
          3. WSZYSTKICH ĆWICZĄCYCH OBOWIĄZUJE ODPOWIEDNI DO ĆWICZEŃ STRÓJ SPORTOWY.
          4. SZKOŁA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA BEZPIECZEŃSTWO OSÓB KORZYSTAJĄCYCH Z OBIEKTÓW SPORTOWYCH POZA LEKCJAMI.
          5. PODCZAS GIER, ZABAW I ROZGRYWEK SPORTOWYCH NALEŻY ZACHOWAĆ ZASADY I PRZEPISY POSZCZEGÓLNYCH GIER ZE SZCZEGÓLNYM UWZGLĘDNIENIEM ZASAD BEZPIECZEŃSTWA.
          6. ZA ŁAD I PORZĄDEK ODPOWIEDZIALNI SĄ UŻYTKOWNICY BOISK. WSZELKIE ŚMIECI NALEŻY WRZUCAĆ DO KOSZY.
          7. W PRZYPADKU ZAUWAŻENIA ZAGROŻENIA NALEŻY POWIADOMIĆ SŁUŻBY RATOWNICZE, DYREKTORA LUB PRACOWNIKA SZKOŁY.
          8. OSOBY SPOZA SZKOŁY KORZYSTAJĄCE  Z OBIEKTÓW SPORTOWYCH MAJĄ OBOWIĄZEK STOSOWANIA SIĘ DO REGULAMINU.

NA TERENIE OBIEKTU OBOWIĄZUJE ZAKAZ:

• WNOSZENIA I SPOŻYWANIA NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH
          • PALENIA TYTONIU
          • PRZYNOSZENIA NAPOJÓW W SZKLANYCH OPAKOWANIACH

ZABRANIA SIĘ:

• WPROWADZANIA NA OBIEKT SPORTOWY ROWERÓW I MOTOROWERÓW, POJAZDÓW MECHANICZNYCH
          • WNOSZENIA I WPROWADZANIA ZWIERZĄT
          • WCHODZENIA NA BRAMKI, KONSTRUKCJE KOSZY,  SŁUPKI, SIATKI OCHRONNE
          • UDERZENIA PIŁKĄ O BUDYNEK HALI SPORTOWEJ

NIEPRZESTRZEGANIE POWYŻSZYCH ZASAD SKUTKUJE  ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ KARNĄ ZGODNIE Z KODEKSEM PRAWA CYWILNEGO.

OBIEKT MONITOROWANY

DYREKTOR SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 2